Coneix el nostre projecte

“Una mirada amorosa i un teixit de relacions”

DSCN3592

Hola família! Us donem la benvinguda al Centre Educatiu 0-3 Tambor. Esperem que amb el que llegiu en aquest escrit pugueu gaudir dels diferents espais i ambients de l’escola.

20200428_144235

Sota aquest títol “Una mirada amorosa i un teixit de relacions”, ens podeu conèixer. Us explicarem el perquè de la nostra manera d’acompanyar als infants en la vida quotidiana,  i com les nenes i els nens aprenen jugant dins l’estança, als ambients i al jardí.

noviembre yannis

Amb un projecte educatiu basat en els principis d’ educació viva i respectuosa, a cadascú li donem un lloc i dia rere dia s’anirant teixint les relacions afectives entre els que hi conviuen. Els moments es van succeint com una font que sempre raja aigua, per generar amb cadascú una descoberta del món de manera continua.

Gràcies per llegir-nos i estar amb nosaltres ! L’equip de l’escola

Una passejada per l’escola…

Us acollim a l’entrada, Lloc d’ acollida i de l’ambient natural. La natura segueix present i connecta l’infant amb la vida i amb materials dels nostres jardins.

DSCN1190

A prop hi ha l’ambient de la llum: una percepció sensorial amb la màgia de les bombolles i les imatges de la paret.

IMG_20200303_105726_064         Multi_20141125_1656

La biblioteca: obrim un llibre que podem compartir amb la família. Comença una història i despertem les nostres pròpies emocions.

MIREIA FEBRER 005

L’ambient de les construccions : les peces rodolen i cauen. Es pregunten “Què puc fer amb tanta diversitat? – construir el pensament i la nostra realitat.

Còpia de DSCN4968

Un espai de plaer que li diem  la sala, és un dels llocs on el cos i les emocions sorgeixen amb intimitat o amb les relacions amb els altres.

DSCN4366

El taller  on els infants experimenten en l’obrador i s’inicien en les seves primeres creacions artístiques.

DSCN0882

Els jardins i l’hort Són espais amb propostes de joc i d’aprenentatge a l’aire lliure on es fomenta la connexió amb la natura. Uns espais que ajuden al benestar de les persones i la relació amb els altres.

DSCN9194

… I les estances ? 

Preparades per acollir les necessitats del grup d’infants en la vida quotidiana, la convivència i el joc per racons. Cada estança té un porxo o una sortida al jardí.

20200428_135635

  • estança de lactants (0-1 anys), per infants nascuts el 2020
  • estances de caminants (1-2 anys), per infants nascuts el 2019
  • estances de  grans (2-3 anys), per infants nascuts el 2018
  • estança d’atenció especialitzada, espai cedit a la Fundació Nexe, atén 8 infants amb pluridiscapacitats i els dóna l’oportunitat d’integrar-se en la quotidianitat de l’escola bressol.

IMG-20171122-WA0034

“S’obre la porta al matí, ens donem el bon dia i comencem de manera acollidora, tranquil·la i respectant el ritme de cadascú. La família ens explica i l’educadora acull a dins l’estança com si fos la casa de l’infant. Allà es dóna valor a totes les coses que van succeint de manera espontània als racons de joc. Propostes que ofereixen llibertat de moviment, de provar, triar i d’emocionar-se. Hi ha moments per jugar i també per tastar la fruita, descansar o fer l’àpat del dinar. Amb una mirada amorosa, posant paraules entenedores, l’educadora s’apropa a l’infant i des de la seva alçada, el mira als ulls per escoltar-lo i explicar-li aquella situació que està vivint. És van integrant els límits i l’infant sent que està acompanyat i confia.

DSCN3485

A l’arribada, l’estança i els ambients estan preparats amb materials i amb detalls que desvetllen la curiositat i l’acció. L’infant és capaç de pensar, observar, decidir i fer propostes. Cadascú va conquerint la seva autonomia i construint la seva manera d’aprendre. Per això cal deixar temps per fer sense presses.

DSCN6009

Per acompanyar a cadascú i durant una estona al mati, una educadora va a un dels ambients que abans heu vist. Ho fa amb un petit grup , mentre els altres es queden a l’estança i al porxo jugant, compartint una història, una música, cançons o el que sorgeix de manera espontània amb una altra persona referent. És la vida en petit grup que ajuda a construir els vincles afectius i d’estimació entre totes les persones que conviuen. Infants i adults referents.

També hi ha estones que compartim amb col.lectivitat quan escoltem contes, sentim o ballem amb la música. Són moments que ajuden a construir el món intern de les emocions viscudes i poder-les expressar en llibertat.

DSCN0991

Dia rere dia es dedica un temps a cadascú que es recull i es documenta de manera escrita i amb imatges a la llibreta personal de cada infant. Les famílies poden incloure les seves experiències, quan se l’emporten a casa.

El Jardí és l’espai per excel·lència de la nostra escola. És on creix l’espai vital de cada infant. L’energia personal es renova i l’ajuda a asserenar les emocions mentre es connecta amb la vida. És el lloc on es donen tots els processos pel desenvolupament d’un “ser complet” . La gran riquesa que conté la natura present és la font per aprendre i construir-se un mateix. Aquí, els infants i els adults retornen al més profund dels orígens.A la necessitat de sentir la llum del sol , el contacte amb la terra , l’aire per respirar i les olors de la pròpia vida”.

DSCN5650

Tots el que formem part de la nostra comunitat, ens acompanyem per educar amb responsabilitat

DSCN7066

Necessitem a la família per poder transitar en el dia a dia, i sobretot durant el procés de familiaritzar-se amb aquest gran repte que és “entrar o retornar a l’escola” . Uns dies i un temps, per acompanyar al vostre fill/a i anar construint la confiança de uns amb els altres. Posar la llavor per fer créixer benestar dels adults i els infants. Només cal la sinceritat vostra i la dels professionals explicant el que senten i el que pensen. D’una manera honesta. Vosaltres com a primers referents dels infants i que se us honra pel lloc que ocupeu dins la comunitat. Ells són els vostres fills i filles. Nosaltres només els acompanyen.

Obrim uns espais de reflexió i treball comú entre l’equip educatiu i les famílies en el Consell d’escola, on s’arrelen els diferents projectes i altres somnis de futur que anirem tenint. És una experiència que ens enriqueix mútuament i ens ajuda a fer créixer el nostre projecte educatiu.

Amb una mirada amorosa us donem les gràcies per haver-nos llegit. 

Us desitgem el millor per a la vostra família. 

A reveure i que aviat ens puguem retrobar!