Les àvies i els avis ens ajuden a regar i a cuidar l’hort

Una parella d’avis la Dolores i Cristóbal van construir l’hort de l’escola plantant arbres fruiters i verdures del que havia estat un petit hort a la zona del Pla. Amb el temps ha anat evolucionant i ara és un espai on van els infants dels grups dels Grans.

DSCN3289

Aquest indret tan bonic  s’omple amb l’olor dels presseguers, les fulles dels nesprers i els seus fruits, un llimoner que ens dona llimones tot l’any  i un taronger petit que ja ha donat els seus primers fruits. També tenim una petita collita a l’any de bledes  i carxofes. L’olor de les herbes remeieres: maria lluïsa, farigola, romaní i sàlvia ens acompanyen. I a la primavera un munt de roses esclaten en els llindars de l’hort a la mirada dels nostres veïns.

Còpia de DSCN5832

L’espai necessita que en tinguem cura: podar els arbres i  les herbes remeieres , regar i mantenir-lo net. A l’estiu ens ve la collita dels préssecs que anem tastant a dins la comunitat. Molta feina per mantenir-lo  i que sempre faci goig.

Els avis i les àvies  tenen un lloc molt especial en la vida dels seus nets i nétes. Molts acompanyen o venen a recollir als menuts a l’escola i és en aquestes circumstàncies que es van teixint les relacions amb l’educadora. Alguns d’ells tenen traça amb la cura de les plantes i els arbres i potser també amb l’ hort que cuidem amb molt d’amor. Aquest projecte està pensat per ells, donant-los un lloc  dins  de la comunitat i un espai per desenvolupar la seva experiència de vida.