Els tallers i les famílies

En el Consell d’escola es plantegen propostes educatives, algunes de quals necessiten ser elaborades i construïdes. Són propostes que estan vinculades amb el nostre projecte i que un cop confeccionades serviran per ser utilitzades en els racons i espais de l’estança,  als ambients de l’escola o en el jardí. És en la construcció d’aquest procés creatiu que un grup de famílies i alguna persona de l’equip d’educadores es troben amb regularitat i posen en comú com ho podrien fer: “Com cosirem els dracs? I la parada de Roses, com la farem? On posarem els troncs? Una mica enterrats? En filera? Del mes baix al més alt?”

20200428_101903

Busquem sempre materials de la pròpia vida, que a vegades es demanen a les famílies i que recollim en un petit espai a l’entrada de l’escola: robes, caixes de fusta, botons, oueres de cartró… la llista és llarga.

En diem “Els tallers”  perquè serà el moment on farem realitat la idea que  totes i tots hem  construït. Setmanalment i en la mesura que cadascú pugui ens anem trobant per pintar, reparar, folrar, cosir, construir, i refer. Els “Tallers” són una experiència compartida que manté viva l’escola i fa créixer  els afectes entre els membres de la comunitat.