POSEM EN VALOR LA CURA

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, hem presentat una exposició al passadís per fer visible algunes de les accions que portem a terme en el dia a dia amb l’objectiu de què en un futur la igualtat entre totes les persones sigui una realitat. Té vital importància el model de les persones adultes que és vinculen amb infants de les edats que tractem, no oblidem què els valors que transmetem en els tres primers anys de vida seran els ciments de la persona que serà demà.

Volem fer una aturada en un dels plafons: POSEM EN VALOR LA CURA

Portem l’herència d’una societat patriarcal on la dona no ha estat valorada per la feina a casa, per cuidar de les filles i fills, de la parella, de la mare, del pare… Tothom necessita ser cuidat, des del naixement fins al moment de la mort i és per això que aquesta acció és essencial, i, és per això, que no ha de diferenciar segons el gènere. A la nostra feina el cent per cent del temps cuidem de la canalla, de les famílies, de les companyes… perquè SI, també necessitem ser cuidades.

A l’escola posem en valor la cura cuidant física i emocionalment dels infants més petits, respectant els ritmes en els processos, cobrint les necessitats bàsiques de manera respectuosa, respectant el rebuig al contacte, acollint emocions i conductes des de l’afecte i la tendresa, posant l’infant al centre, sostenint les dificultats de diferents situacions familiars, acompanyant en la primera separació de l’infant amb la família i el primer contacte amb l’escola, oferint l’espai i el temps per alletar, escoltant a les companyes, intentant oferir a cadascú el que necessita…

La cura és essencial a l’escola i a la vida, i per això volem donar el valor que es mereix, perquè som un col·lectiu majoritàriament format per dones, perquè som educadores, perquè som cuidadores i perquè necessitem ser cuidades, d’aquí el nostre lema: CUIDEM-NOS PER PODER CUIDAR!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s