La fruita, tot un món de possibilitats

Les fruites son aliments rics en vitamines i nutrients amb un munt de beneficis per als més petits. Ha d’estar present cada dia en la nostra alimentació. A l’escola, a mig matí, fem un tastet de fruita. Els infants gaudeixen tastant i descobrint les textures i sabors de cadascuna. És una estona de trobada amb els altres companyes i companys. La mestra prepara la safata de manera que els infants puguin observar el procés de pelar la fruita, de tallar-la, olorar-la, veure com és per dins i per fora… poden participar pelant plàtans o mandarines. Guardem les peles de la fruita per posar a la compostadora amb els infants. Oferim la fruita per compartir de manera que les criatures escollin amb total llibertat quina fruita els hi ve de gust menjar, si volen més quantitat o menys, si no els hi ve de gust… Amb els grups de grans a la tarda tornem a fer aquest tastet de fruita. A més de peres, plàtans, mandarines, kiwis, maduixes…, a mesura que passen els dies anem incorporant més varietat com l’advocat, el tomàquet i alguna hortalissa com el cogombre. Quan tenim una quantitat gran de taronges aprofitem per fer sucs amb la mainada. Quin plaer per ells experimentar i tastar aquesta barreja de sabors, aromes i colors!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s