L’obrador de la sal

Els infants dels grups de 2 -3 anys, anem un cop a la setmana, a l’obrador de la sal. És un espai preparat on hi ha una taula amb sal gruixuda i diferents estris: culleres de fusta i de metall, cassoles de diverses mides, tubs i caixes de cartró, embuts i coladors. Ells i elles poden manipular-la de manera lliure i autònoma.

L’infant sent el plaer d’agafar la sal, provant diferents estratègies: amb la mà, amb l’embut, la cullera, per després observar com cau dins dels recipients. Durant aquesta proposta investiga de manera individual amb les quantitats que hi caben dins dels recipients, si la sal passa pel colador, si llisca, si cau a poc a poc…Una de les necessitats que tenen els infants en aquestes edats és omplir i buidar, repetidament. Aquest element continuo els hi proporciona plaer i sensacions.

També en aquest espai fan joc simbòlic, preparen dinars i ho comparteixen amb les companyes i els companys, fent flams, pastissos…

Un altre descobriment que fan els infants és la pertinença de l’ objecte, juguen a amagar els estris sota la sal, per trobar-los amb cara de sorpresa o convidar a un altre infants per què els trobi.   

Quan observem que l’infant ha perdut l’interès comencem a endreçar i tornem a l’estança.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s