Dia Internacional de la DONA

Aquests dies  es celebra i es reivindica el Dia Internacional de la Dona. A l’Escola Bressol Tambor hem volgut fer una aturada, una mirada cap a la nostra pràctica pedagògica com a educadores i companyes.

D’un temps ençà estem reflexionant sobre els estereotips de gènere en l’ àmbit de la literatura infantil  i de la música.

Fruit d’una formació conjunta amb les altres Escoles Bressols Municipals, vam arribar  a la conclusió que havíem de ser més critiques i objectives amb el contingut que transmetíem als infants.

Aquesta formació ens la va impartir l’ Anna Tutzó, Consultora en gènere i altres projectes de Coeducació.

Es va revisar tota la biblioteca de l’escola, i es va fer una inversió en nous llibres i contes que fossin més adequats i coherents al nostre context actual.

 Alguns contes tradicionals els hem adaptat, altres els hem eliminat directament. Amb les cançons hem fet noves versions o senzillament hem deixat de cantar-les en funció del contingut.

Qualsevol moment és bo per aturar-se a repensar allò que fem i amb quin sentit però hem volgut aprofitar aquest moment per compartir-lo en aquest dia de rellevància internacional.

Aquí us deixem un enllaç on s’entrevista a la formadora Anna Tutzó, compartim la nostra reflexió amb vosaltres per un tema de corresponsabilitat.

No hi ha barrera, pany ni forrellat que puguis imposar a la llibertat de la meva ment.

Virginia Woolf ( Una gran escriptora molt influent en la literatura mundial ,
que ens fa reflexionar, empoderar i donar el lloc que correspon a cada persona)

Un pensament sobre “Dia Internacional de la DONA

  1. Moltes gràcies, nosaltres també intentarem parar i reflexionar sobre la informació en el nostre dia a dia, els nostres rols dins de casa com poden afectar, els llibres i les joguines que oferim als nostres infants que siguin més neutres, que ells puguin, lliurement, decidir les coses que els hi agrada o les seves actituds a la vida… que no siguem nosaltres qui posem barreres als infants i a la seva imaginació.

    Liked by 1 person

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s