El jardí, un espai de benestar

Foto de Flora Baleta

El jardí és l’espai per excel·lència de la nostra escola. És on creix l’espai vital de cada infant. L’energia personal es renova i l’ajuda a asserenar les emocions mentre es connecta amb la vida. És el lloc on es donen tots els processos pel desenvolupament d’un “ser complet” . La gran riquesa que conté la natura present és una font per aprendre i construir-se un mateix. El cos manté la vitalitat i l’equilibri quan entre mig de les plantes i els arbres, els infants corren, passegen i juguen. Cada dia anem al jardí possibilitant que totes les persones estiguin una estona en contacte amb els elements naturals de la pròpia vida. Són excel·lents catalitzadors de pulsacions com són l’ansietat o l’agressivitat.

DSCN5678

Els seus desnivells, els arbres, els troncs, les pedres…  permeten posar-se a jugar  desenvolupant una percepció i una espontaneïtat en cada infant a nivell motriu. És un lloc per fer créixer les relacions amb altres, més enllà dels que conviuen dins de l’estança.

DSCN3489      IMG_4140

En aquest espai les propostes son lliures tot i que el propi jardí conté diferents racons per desenvolupar  tipus de jocs diferents : pujar als arbres, terrejar, fer música, expressar-se de manera espontània. També és una font contínua l’observació de  la  vida quan l’infant troba diversitat d’animals, plantes, flors, fruits i llavors. La terra ho conté tot. Faci fred o calor l’infant por gaudir d’aquest meravellós espai que ens regenera per dins, ens calma i  ens dona alegria. En el jardí, els infants i els adults retornen al més profund dels orígens.

DSCN8472         Còpia de 2. FebrerCamI (1)

“Si donem als infants l’espai o les possibilitats necessàries per moure’s en llibertat, ho faran amb tanta bellesa i gràcia com els animals: amb agilitat. sezillesa, confiança i naturalitat”

Emmi Pikler

2. FebrerCamI (87)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s