Quan obre un llibre, comença la seva història.

DSCN5716Aquest espai convida a seure i a estar;  a conversar i a compartir uns moments d’una manera tranquil·la i sense presses. Un lloc que uneix tota la comunitat perquè es troba al bell mig de l’escola. A vegades pel retrobament entre famílies, per fer una trobada o per atendre una visita. Petits i grans, durant el dia reposen per explicar-se històries, mirar contes o fer música. És un racó d’encís i plaer per afavorir i desenvolupar una comunicació a través de les paraules, la mirada, l’expressió gestual i la música.

M’expliques una història? ,- li diu un infant  a la seva família. Un moment de relació que enforteix els vincles.

DSCN8605

El llibre s’obre i comença la història d’un mateix. Els titelles prenen vida. Els infants viatgen amb la imaginació retrobant les seves pròpies emocions i sentiments mentre s’expandeix la seva creativitat. A dins de la història, el temps s’atura. Hi ha una gran atenció i escolta. La memòria ha percebut detalls que més endavant es recorden o es reprodueixen. La seva gran riquesa es contrasta amb la seva fragilitat. Aquest gran tresor l’hem de cuidar i anar mantenint.  L’educadora amb ajuda de l’infant utilitzen eines per arreglar-lo si alguna pàgina s’estripa mentre es manipula.  Els llibres ens mostren com entenem el món, els seus valors i el lloc que donem a cadascú. Són transformadors del món interior i pro-creadors del futur que visionem.

Carpeta Biblioteca        DSCN8534

“Permetre als nens i a les nenes viure amb i a través de les emocions cada experiència a l’escola ha de ser el primer i principal objectiu d’una educació moderna i respectuosa amb la identitat de la infància!”     David Bueno

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s