L’infant sent i s’expressa amb el seu cos

DSCN4653

El cos és el primer mitjà de comunicació que té l’infant amb el món. Els nens i les nenes es mouen d’una forma instintiva i natural per construir progressivament la seva pròpia imatge i el seu esquema corporal que és fonamental per a l’elaboració de la seva personalitat.

20200428_102909            20200428_102833

La sala és un ambient preparat per a la descoberta i l’expressió del cos. Aquest espai està dissenyat per facilitar la llibertat de moviment dels infants, la pràctica de les pròpies possibilitats : sentint, provant i experimentant i provocant reptes adients al desenvolupament de cada infant. Disposem del recursos materials i humans perquè els infants entrin en relació creant joc amb l’adult i amb altres infants per expressar emocions i desitjos.

L’ambient està sempre preparat i disponible per al joc atenen la diversitat de tots els infants del centre . Durant el curs hi ha petites modificacions de les propostes de joc atenent a través de l’observació ,quines són més adients en cada moment.
Els infants tenen a més dels materials estructurals ( mòduls de fusta, matalassos, escales, espatlleres , rampes, gronxadors…) elements que afavoreixen el joc ( coixinets de sorra, cercles, robes, pilotes, cavalls de pal, sabates d’adult, nines i peluixos, …
També és necessari atendre els moments de quietud, és per això que disposem de zones toves amb matalassos i coixins, llits i caixons per al recolliment, i hamaques niu i envolvent.

“L’essencial és que l’infant descobreix les coses per ell mateix. Tot el que obtingui a través de la seva pròpia experiència li proporcionarà un saber molt diferent d’aquell que aconsegueix quan se li donen respostes”

Emmi Pikler

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s