Una mirada que t’acompanya, un projecte comú

DSC00062

S’obre la porta al matí, ens donem el bon dia i comencem de manera tranquil·la i respectant el ritme de cadascú. La família ens explica i l’educadora acull a dins l’estança com si fos la casa de l’infant. Allà es dóna valor a totes les coses que van succeint de manera espontània als petits racons de joc. Que ofereixen llibertat de moviment , de provar, triar, d’emocionar-se. Hi ha moments per jugar i també per anar a descansar i menjar acompanyat de la mestra amb una actitud tranquil·la i deixant el temps que cadascú necessita.

A l’arribada, l’estança i els ambients estan preparats amb objectes i detalls que desvetllen la curiositat i l’acció. L’infant es capaç de pensar, observar, decidir i fer propostes. Cadascú va conquerint la seva autonomia i construint la manera d’aprendre. Per això cal deixar temps per mirar i descobrir sense pressa. Durant el matí el grup de grans es divideix en dos grups més petits que ajuden a descobrir i investigar i que permeten una atenció de cada infant més personal.

El Jardí és l’espai per excel·lència de la nostra escola. És on creix l’espai vital de cada infant. L’energia personal es renova i l’ajuda a asserenar les emocions mentre troba materials naturals. Aquí el nen retorna a la necessitat de sentir la llum del sol, la terra, l’aire, les olors de la pròpia vida.

Al llarg del curs hi ha estones que compartim en col·lectivitat quan escoltem contes, sentim o ballem amb la música. Són moments que ajuden a construir el món intern de les emocions viscudes i poder-les expressar en llibertat

Amb una mirada amorosa, posant paraules entenedores, l’educadora s’apropa a l’infant i des de la seva alçada, el mira als ulls per escoltar-lo i explicar-li aquella situació que està vivint. Mentre juga, sap que hi és present i acompanyat.

És la vida en petit grup que ajuda a construir els vincles afectius i d’estimació entre el nen/a i les persones referents. Dia a dia es dedica un temps a cadascú que es recull i es documenta de manera escrita i amb imatges a la Llibreta personal de cada infant al llarg del curs. És una oportunitat per compartir a casa les vivències a dins l’escola.

En la criança primer estan els pares i conjuntament, l’escola us acompanya. L’entrada a l’escola, per primer cop, sacseja emocionalment a l’infant per això necessita de la vostra presencia a dins l’estança tot el temps que pugueu.

Obrim uns espais de reflexió i treball comú entre l’equip educatiu i les famílies en el Consell d’escola i en els tallers de pares i avis. És una experiència que ens enriqueix mútuament i ens ajuda a fer créixer any darrera any el nostre projecte.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s